Apex Biotech Ltd

Producten & Service

Knowledge
Huis > Kennis > Inhoud

Wat zijn de verschillen van HPLC, UV

Source:Wikipedia | Updated: Dec 22, 2015

HPLC

Krachtige vloeibare chromatografie

Krachtige vloeibare chromatografie (HPLC; voorheen aangeduid als hogedruk-vloeistofchromatografie), is een techniek in de analytische chemie gebruikt om te scheiden, identificeren en kwantificeren van elk onderdeel in een mengsel. Zij beroept zich op pompen geschiedde een hydrofoor vloeibaar solvent met het mengsel van het monster door een kolom gevuld met een solide adsorberende materiaal. Elk onderdeel in het monster interageert iets anders met de adsorberende materiaal, waardoor verschillende debiet voor de verschillende componenten en leiden tot de scheiding van de componenten zoals ze uit de kolom stromen.

HPLC is gebruikt voor de productie (b.v. tijdens het productieproces van farmaceutische en biologische producten), juridische (bijvoorbeeld detectie prestaties verbetering drugs in de urine), onderzoek (bijvoorbeeld het scheiden van de onderdelen van een complexe biologische steekproef, of van soortgelijke synthetische chemische producten uit elkaar) en medische (bijvoorbeeld het opsporen van vitamine D niveaus in het bloedserum) doeleinden

De meeste van de tijd, kan HPLC worden gebruikt voor identificatie van kruiden extract.

UV-BEVEILIGING

Ultraviolet

UV/VIS-spectroscopie wordt het veel gebruikt als een techniek in de chemie voor het analyseren van de chemische structuur, de meest opvallende een geconjugeerde systemen wordt. UV-straling wordt vaak gebruikt om een monster te wekken waar de fluorescerende emissie wordt gemeten met een spectrofluorometer. In biologisch onderzoek, wordt UV-licht gebruikt voor de kwantificering van nucleïnezuren of eiwitten.


Een collectie van minerale Monsters briljant oplichtende bij verschillende golflengten, zoals gezien terwijl door UV-licht wordt bestraald.

Ultraviolet lampen worden ook gebruikt bij het analyseren van mineralen en edelstenen.

In verontreiniging control toepassingen, ultraviolet analysers worden gebruikt om te ontdekken van de emissie van stikstofoxiden, zwavel verbindingen, kwik en ammoniak, bijvoorbeeld in het rookgas van fossiele gestookte centrales. [48] ultraviolet licht kan detecteren dunne sheens van gemorste olie op water, door de hoge reflectiviteit van olie films bij UV-golflengtes, fluorescentie van verbindingen in de olie, of door het absorberen van UV-licht gemaakt door Raman verstrooiing in water.

In kruideningrediënten veld gebruiken we deze methode voor het testen van percentage van actieve ingrediënt in plant extract.

Onderzoek
Neem contact op met ons
Adres: No.6 Zhangba 4e Rd., Xi'an Hi-Tech Zone, Xi'an 710077, China.
Telefoon: +86 (29) 8860 1330
Fax: +86(29) 8860 9131
E-mail:info@apex-bio.com
Huis | Over ons | Producten & Service | Nieuws | Kennis | Kwaliteitscontrole | Neem contact op met ons | Mobiele telefoon | XML | Main Page